در آسمان تیره شب، چند چراغ کوچک به چشم میخورد. این چند چراغ به خلبان میگوید که به باند فرودگاه نزدیک شده است و اکنون باید با حرکاتی آکروباتیک، خود را به سطح باند نزدیک کند و در حالی که هواپیما تکانهای شدیدی میخورد، چرخهای جلو و عقب هواپیما را یکی پس از دیگری بر روی باند بنشاند!این صحنهای است که همه ما بارها در فیلمهای مستند و سینمایی جنگ جهانی اول و دوم دیدهایم. اما هواپیماهای پیشرفته کنونی از فناوریهای جدید بهره میگیرند و دستگاههای ناوبری که در کابین رو به روی خلبان قرار دارد، موقعیت باند فرودگاه را نشان میدهد و میگوید که آیا هواپیما در راستای باند است یا به چپ و راست منحرف شده است؟به همین دلیل، امروزه یک خلبان ماهر، فردی است که بیشترین آگاهی و مهارت را در استفاده از آلات دقیق الکترونیکی و کامپیوتری موجود در کابین دارد؛ وسایلی که ایمنی یک پرواز، در گرو سلامتی و دقت عمل آنها است و باز به همین دلیل، در سازمان هواپیمایی هر کشوری، نصب، راهاندازی، نگهداری و تعمیر سیستمهای الکترونیکی و کمک ناوبری موجود در هواپیما از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. وظیفهای که بر عهده متخصصان اویونیک هواپیما میباشد.در واقع اویونیک، الکترونیک هواپیمایی به معنای تخصصی آن است؛ یعنی متخصص این رشته، اطلاعات لازم را در زمینه دورههای ILS، VOR، DME و دورههای تخصصی دیگر به دست میآورد. برای مثال تعمیر و نگهداری سیستم ILS که کمک میکند تا هواپیما، مسیر باند را تشخیص داده و بر روی آن بنشیند، در رشته تخصصی اویونیک هواپیما آموزش داده میشود. گفتنی است که دانشجویان اویونیک هواپیما، پس از فارغالتحصیلی، براساس مقررات آموزشی دانشکده هواپیمایی کشوری، برای شرکت در آزمون و اخذ مدرک بینالمللی الکترونیک هواپیما، به استاندارد پرواز سازمان هواپیمایی کشوری معرفی میشوند.
تواناییهای لازم :
در صنعت هواپیمایی، توانمندی در دروس ریاضی و فیزیک بسیار مهم است. همچنین دانشجویان باید با علاقه و پشتکار بسیار، در این صنعت فعالیت کنند؛ یعنی نباید واحدهای آزمایشگاهی و کلاسهای درس را باری به هر جهت پشتسر بگذارند و هدفشان گرفتن مدرک کاردانی یا کارشناسی باشد. بلکه لازم است با انگیزه و هدف، سرکلاس درس حضور داشته باشند تا بتوانند در آینده از تحصیل خود، در سازمان هواپیمایی کشور یاری بگیرند.
موقعیت شغلی در ایران :
آیا میدانید که 68% حوادث هوایی به هنگام برخاستن و فرود هواپیما رخ میدهد در حالی که برخاستن و فرود آمدن تنها 6% از عملیات هوایی را تشکیل میدهد.آمار فوق بیانگر آن است که تخصصهای اویونیک، الکترونیک و مخابرات هواپیمایی، در سازمان هواپیمایی هر کشوری اهمیت فوقالعادهای دارد و جذب نیروی کارآمد و توانمند در زمینههای یاد شده، یک ضرورت اجتنابناپذیر است. سازمان هواپیمایی کشوری ایران نیز برای تأمین نیروی ماهر و توانمند در تخصصهای مورد نیاز، هر ساله تعدادی دانشجو در رشتههای تعمیر و نگهداری هواپیما، الکترونیک هواپیمایی، اویونیک هواپیما و مخابرات هواپیمایی جذب میکند که تعداد قابل توجهی از این دانشجویان، بهویژه در رشتههای مراقبت پرواز، الکترونیک هواپیمایی، اویونیک هواپیما و مخابرات هواپیمایی، در صورت داشتن توانایی و دانش لازم، جذب سازمان هواپیمایی کشوری میشوند. نکته بسیار مهم این است که بسیاری از داوطلبان آزمون سراسری، تصور میکنند که در صورت پذیرش در رشتههای دانشکده هواپیمایی کشوری از جمله اویونیک هواپیما، الکترونیک هواپیمایی و مخابرات هواپیمایی و فعالیت در سازمان هواپیمایی کشور، از درآمد بالایی برخوردار خواهند بود و از امتیازات بسیاری مثل دسترسی به بلیت رایگان برای استفاده از خطوط هوایی داخلی و خارجی کشور بهرهمند میشوند. در حالی که تنها، شرکتهای هواپیمایی، امتیازات یاد شده را دارند و سازمان هواپیمایی کشوری ارتباطی با خطوط هوایی ندارد.
درسهای این رشته در طول تحصیل :
دروس پایه:
ریاضی عمومی، ریاضی کاربردی، فیزیک،
دروس اصلی تخصصی:
مدار الکتریکی، الکترونیک، مدارهای منطقی، نقشهکشی صنعتی، برنامهنویسی کامپیوتر، سیستمهای ارتباطی هواپیما، سیستمهای کمک ناوبری هواپیما، رادار و کاربرد آن در هواپیما ، الکتریک هواپیما، آلات دقیق هواپیما، سیستمهای کنترل اتوماتیک، کارگاه فنآوری و روشهای جوشکاری، زبان تخصصی هواپیمایی (بسیاری از درسهای این رشته همراه با آزمایشگاه است).
دوشنبه, 29 آبان 1391 ساعت 11:00
مرکز کنترل پروازهای فضایی روسیه اعلام کرد سه فضانورد ایستگاه فضایی بین المللی بامداد روز دوشنبه با کپسول فضایی روسی سایوز در استپ های قزاقستان فرود آمدند.
سازمان فضایی آمریکا، ناسا نیز با پخش تصاویری اعلام کرد یوری مالنچنکو، فضانورد روس، سونیتا ویلیامز، فضانور آمریکایی و آکیهیکو هوشید، فضانورد ژاپنی بعد از کمی بیش از چهار ماه اقامت در ایستگاه فضایی بین المللی، اندکی پیش از ساعت دو بامداد به وقت گرینویچ، در زمان پیش بینی شده روی زمین فرود آمدند.
مرکز کنترل پروازهای فضایی روسیه روی صفحات نمایش خود اعلام کرد « فرود موفقیت آمیز بود».
یکی از مسئولان تلویزیون ناسا اعلام کرد سه فضانورد در چند کیلومتری مکان پیش بینی شده، یک ساعت پیش از طلوع خورشید در قزاقستان، یکی از جمهوری های شوروی سابق واقع در آسیای مرکزی فرود آمدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، اولگ نوویتسکی و اوگنی تارلکین، دو فضانورد روس و کوین فورد فضانورد آمریکایی در ایستگاه فضایی بین المللی باقی مانده اند. آنها دو روز بعد از پرواز از مرکز فضایی بایکونور روسیه واقع در استپ های قزاقستان، بیست و پنجم اکتبر به ایستگاه فضایی بین المللی رسیده بودند.
ارتش جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه در اطلاعیه ای سقوط بالگرد امداد و نجات در مشهد را تایید کرد.
به گزارش روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی، در اطلاعیه ارتش آمده است : یک فروند بالگرد امداد و نجات متعلق به هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز در شمال مشهد سقوط کرد.
بر اساس این اطلاعیه ، این بالگرد هوانیروز که صبح امروز با دریافت گزارش از اورژانس منطقه به منظور امدادرسانی به مصدومین تصادف جاده ای به منطقه ?خین عرب? واقع در شمال مشهد مقدس اعزام شده بود، در هنگام بازگشت دچار سانحه شد که با هدایت و مدیریت صحیح کادر پروازی، از منطقه مسکونی دور و در زمین های رزاعی آن منطقه سقوط کرد.
ارتش جمهوری اسلامی در ادامه این اطلاعیه آورده است: بالگرد مذکور به همراه کادر پروازی آن تاکنون دهها ماموریت امداد و نجات با هماهنگی اورژانس منطقه به منظور یاری رساندن به مصدومین سوانح و حوادث گوناگون انجام داده است.
این اطلاعیه می افزاید: گزارش های اولیه از شهادت تمامی سرنشینان این بالگرد از جمله کادر پروازی آن حکایت دارد که علت و مراسم تشییع پیکر جان باختگان این سانحه متعاقبا در اخبار تکمیلی اعلام می شود.
این مقام مسئول در اورژانس کل کشور ادامه داد : سرنشینان این بالگرد امدادی شامل یک نفر تکنسین اورژانس پیش بیمارستانی به نام ?مهدی مهدی زاده ? و چهار نفر خدمه پروازی و 5 مصدوم واژگونی مینی بوس بودند.